CIFF Talent

CIFF Talent är vår satsning på talangutveckling inom film samt vår barn- och ungdomsverksamhet. Den 25 augusti under CIFF 2018 bjuder vi in till en eftermiddag med fokus på unga talanger och talangutveckling. Se programmet nedan.

PROGRAM

12.45 Mingel
13.15 Kulturskolan och Filmregion Sydost berättar om sitt engagemang och arbete inom film och talangutveckling
13.45 TellUs – prisutdelning och filmvisning
TellUs är en regional kortfilmfestival för Blekinge, Kronoberg och Kalmar län. Vi presenterar de vinnande unga filmskaparna i TellUs 2018 som också kvalificerar sig till den nationella tävling-en Novemberfestivalen i Trollhättan. Läs mer och rösta på dina favoritfilmer på filmregionsydost.se/tellus/rosta
14.45 Paus
15.00 Inspirationsföreläsning: Istudios Visuals
Det heta Karlskronaföretaget är nu aktuella med de visuella effekterna i katastroffilmen Den blomstertid nu kommer som nyligen visas på biografer över hela landet. Hör dem berätta om vägen från dröm till framgång.
15.30 CIFF 48
I juni 2018 lanserade Filmplan och Carl International Film Festival 48-timmars initiativet CIFF48. Tjugo filmskapare från nio länder, alla med olika erfarenheter och bak-grunder, anlände till Karlskrona för att i lag om fem brainstorma, skriva, filma och redigera en kortfilm under endast 48 timmar – en oförglömlig helg! Se två av filmerna och hör berättelserna från några av deltagarna.
16.00-16.30 Universal – How to license music
Musik är viktigt och kan höja värdet på din produktion. Även med små medel går det att få toppkvalité. Här reder Universal Production Music ut en del av det finstilta.