Om CIFF

Carl International Film Festival (CIFF) är en ny filmfestival i Karlskrona, Blekinge. Festivalen syftar till att verka för öppenhet och frihet, och att lyfta regissörer och filmskapare som arbetar för detta genom sina filmer. CIFF vill också vara en plattform för ny film från länderna runt Östersjön och erbjuda en internationell plattform då det bästa från denna region presenteras i filmprogrammet.

Festivalen syftar även till att vara ett forum för filmbransch, där nya möjligheter till internationella samproduktioner, finansieringsmöjligheter av film och audiovisuellt media och storytelling presenteras med inramning av Karlskrona och södra Sverige.

Den första upplagan av CIFF hölls mellan den 8-13 september, 2017.

Festivalprogrammet består av film från hela världen i olika tematiska panoramor med fokus på öppenhet, frihet och fred. Festivalen presenterar även ett huvudprogram med fokus på Östersjöländerna, inkluderande Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland, Ryssland och Finland. Under festivalen kommer flera regissörer, skådespelare och manusförfattare från festivalfilmerna besöka Karlskrona för att delta i publiksamtal efter filmerna och seminarium.

Parallellt med festivalen presenteras Carl Film Forum (CFF). CFF kommer att vara ett forum för filmindustri där nya möjligheter till internationella samproduktioner, finansiering av film och audiovisuella medier samt besöksnäring kommer stå i fokus genom seminarier, presentationer och mingel. Carl Film Forum 2017 arrangerades mellan den 11-12 september.