Idag startar Carl International Film Festival 2019

’Oleg’ (Juris Kursietis)

Idag startar Carl International Film Festival 2019

Ikväll invigs den tredje upplagan av Carl International Film Festival i Karlskrona. Röda mattan rullas ut och nordiska premiären av Juris Kursietis prisbelönta dramathriller Oleg inleder sex dagar av fantastiska filmupplevelser från Östersjön. Årets festival pågår 23–28 augusti.

Ta del av hela festivalprogrammet här

Förbjuden kärlek i Canneshyllade ’And then we danced’

Årets svenska bidrag i Cannes signerat Levan Akin är ett finstämt romantiskt drama om kvävande maskulinitet, sönderdansade fötter och en förälskelses gränslöshet.

Merab dansar för det georgiska nationalkompaniet och är inställd på en karriär inom den traditionstyngda dansvärlden. När den karismatiske Irakli ansluter sig till gruppen förändras allt och Merab kastas in i en känslostorm av såväl stark åtrå som avund. Allt han kämpat för riskerar falla samman.

Köp biljetter till visningen lördag 24 aug

’The Little Comrade’ (Moonika Siimets)

Drabbande uppväxtskildring i ett nysovjetiskt Estland

Hyllad av såväl publik som kritiker bjuder Moonika Siimets The Little Comrade på ett finstämt historiskt porträtt som aldrig viker från barnets perspektiv.

Mitt under den stalinistiska tyrannin skickas sexåriga Leelos mamma till ett sovjetiskt arbetsläger och ger Leelo en sista uppmaning: ”Om du är ett duktigt barn, så kommer jag snart tillbaka”. Med dessa ord färskt i minnet och en känsla av att det som skett är hennes fel kämpar Leelo med att anpassa sig till den nya förvirrande verkligheten och att bli en duktig kamrat i hopp om att det kommer att föra hennes mamma tillbaka. 

Köp biljetter till visningen lördag 24 aug

’Eagles’

Träffa skådespelartrio från ’Eagles’

Skådespelarna från dunderhyllade ungdomsserien Eagles besöker årets festival lördag 24 augusti!

Säsong två av succé-ungdomsserien Eagles börjar spelas in under hösten. Möt seriens unga stjärnor innan de ställer sig framför kameran igen! Vi visar ”Karlskrona-avsnittet” och hänger med Amie (Yandeh Sallah), Elias (Edvard Olsson), Ludvig (Adrian Öjvindsson) och seriens skapare Stefan H. Lindén. 

Läs mer här