Visningsplatser

BIOSTADEN SVENSKA BIO

Ronnebygatan 28

Biostaden är belägen mitt i centrala Karlskrona och erbjuder sex härliga bekväma biosalonger där huvuddelen av Carl International Film Festivals filmprogram kommer presenteras. Biografen ägs och drivs av Svenska Bio.

 

KARLSKRONA KONSTHALL

Borgmästaregatan 17

Konsthallen utgör festivalens eventcentrum och är en multifunktionell lokal där allt från seminarium och filmvisningar till festligheter och mingel kommer hållas. Konsthallen drivs i regi av kulturenheten, kultur- och fritidsförvaltningen, Karlskrona kommun.

 

KONSERTHUSTEATERN

Stortorget 16

Konserthusteatern ligger vid Stortorget i Karlskrona och är ritad av arkitekten Wolter Gahn och stod klart 1939. Under festivalen hållas invigningsceremonin och öppningsfilmen i konserthuset.

 

UTOMHUSBIO
 • Grevagården
  Grevagården ligger mitt i centrala Karlskrona, en minut från centralstationen.
 • Panncentralen Kungsmarken
  Kungsmarken A-huset
  Panncentralen är en gammal industribyggnad strax utanför Karlskrona. Numera drivs där  ett kulturellt aktivitetscentrum med en mångkulturell grogrund. Festivalen kommer presentera en utomhusvisning i samarbete med de lokala föreningarna.
  Spanska trappan, Ristorgsbacken
 • Stortorget 15
  Den spanska trappan ligger just vid Karlskrona stadsbibliotek vid Borgmästaregatan, en nybyggd tillgänglig del av centrum där festivalen kommer presentera avslutningsfilmen, med filmduk riktad mot trappan och torget.

 

BIOBAREN

Ronnebygatan 28

Biobaren delar bo med Biostaden och är det givna stället att hänga på under filmfestivalen. Ta en öl i baren, spisa god och enkel mat till specialpriser mot uppvisande av biljett eller filmpass och ta del av en hel rad av festivalaktiviteter såsom quiz, scenintervjuer med filmpersonligheter, och mycket mer!

 

SCANDIC KARLSKRONA

Skeppsgossegatan 2

Scandic är festivalens officiella festivalhotell, beläget vid vattnet på Fisktorget. På Scandic kommer festivalens branschaktiviteter hållas och här bor flertalet av festivalens filmgäster.

 

STADSVANDRING

Mer information om detta presenteras vid programsläpp 7 augusti.

 

Foto: Stefan Andersson, Paraply