Festival 2018

Mellan den 24 – 29 augusti presenteras den andra upplagan av Carl International Film Festival i Karlskrona. Under festivalen visas film från hela världen och internationella filmgäster besöker Karlskrona för att möta både publik och bransch.

Festivalen har ett fokus på ny film från Östersjöregionen som presenteras i ett huvudprogram med en lång spelfilm eller dokumentärfilm från vardera land (Tyskland, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Ryssland och Polen).

Utöver filmvisningar presenterar även ett program med event, seminarier, utomhusvisningar och festligheter.
Festivalprogrammet presenteras i sin helhet 7 augusti 2018.

Parallellt presenteras festivalens forum Carl Film Forum (CFF) där filmbransch från hela regionen välkomnas för att mötas, nätverka och ta del av samtal och föreläsningar om samproduktion, finansiering och filmsamarbete kring Östersjön.

Läs mer om festivalens tävlingsprogram för ny långfilm från Östersjöländerna – Baltic Sea Competition

Läs mer om festivalens invigningsfilm 2018 – Gräns av Ali Abbasi

Polen i fokus under festivalen

Polen är ett land i omvälvning med lika märkbara samhällsproblem som lysande filmkultur. Festivalen riktar 2018 blickarna mot vår granne i syd genom ett fokusprogram på polsk film med seminarium, filmer och polska gäster. En av filmerna som visas inom det polska fokuset är fjolårets vinnare av Stockholm Filmfestivals Stockholm Impact Award, Anna Jadowskas Wild Roses.

Småbarnsmamman Ewa återvänder till sin familj efter en sjukhusvistelse. Familjen är bosatt på den polska landsbygden där Ewa arbetar på en plantage för vildrosor. Hennes man Andrzej kommer tillbaka från flera månaders arbete utomlands och slitningar i relationen framträder samtidigt som elaka ryktesmoln bildas i den lilla konservativa byn. När yngsta sonen plötsligt försvinner ställs allting på sin spets och familjehemligheter blottläggs. Anna Jadowska porträtterar med lika målmedveten som öm hand moderskapets utsatthet i ett gripande familjedrama med ljuvligt drömskt foto.

Focus Poland presenteras i samverkan med Polska Institutet.

Filmanmälan 2018

Är du intresserad av att anmäla din film till Carl International Film Festival 2018? Skicka ett email till info@ciff.se senast 20 maj, så återkommer vi med mer information om hur anmälan går till.
Vänligen notera att vi endast tar emot lång spelfilm och dokumentärfilm. Vi tar inte emot filmanmälningar för filmer producerade före 2017.