Festival

Sex dagar med filmupplevelser från östersjöregionen.

Dagar kvar till Carl International Film Festival 2019

Hela festivalprogrammet kommer att presenteras den 25 juli, 2019.

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Den tredje festivalupplagan av Carl International Film Festival kommer hållas 23 – 28 augusti, 2019. Årets huvudtema är Hållbarhet och i år har vi ett speciellt fokus på Tyskland och presenterar ett urval av det bästa och mest intressanta av tysk film idag.

Festivalen presenterar ny film från Östersjöländerna, som inkluderar Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland, Estland, Ryssland och Finland tillsammans festivalens tävlingsprogram för andra året i rad, Baltic Sea Competition samt utomhusvisningar, regissörssamtal, festligheter och mycket mer.

Hela festivalprogrammet kommer att presenteras den 25 juli, 2019.

Invigningsfilm Oleg

Oleg inviger den tredje upplagan av Carl International Film Festival 23 augusti. Filmen hade världspremiär under ”Director’s Fortnight” i Cannes och får sin skandinaviska premiär i festivalens Baltic Sea Competition. Filmen ingår i festivalens huvudtema 2019 – Hållbarhet.

Tema: Hållbarhet

I en tid av alarmerande klimatrapporter och enorma sociala utmaningar väljer Carl International Film Festival att lyfta Hållbarhet som huvudtema för festivalen 2019. 

Hållbarhet löper som en röd tråd genom programmet och kommer att fångas upp på olika sätt och från olika vinklar i våra filmsamtal, seminarier och event.

Med festivalens invigningsfilm Oleg lyfter vi fram diskussionen om den så viktiga sociala hållbarheten och hur den utarmas i det samhälle av individualism och protektionism som växer sig allt starkare. Den sociala hållbarheten är också i fokus på festivalens avslutande seminarium, då vi i samarbete med den internationella public service-kanalen Deutsche Welle och Publicistklubben, tittar närmare på hur systematiskt utpumpade ”fake news” raserar tron på det gemensamma.