Jönssonligan dyker upp igen

Mikael Ekman
|
88 minuter
|
Sverige
År:
1986
Språk:
Svenska

Jönssonligan dyker upp igen

Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson, Ragnar Vanheden och Dynamit-Harry – slår till mot Ikeas kontantförvaring med en fiffig plan, men i slutskedet går larmet och de får inte med sig pengarna. Å andra sidan upptäcker Sickan att en liga använder returnerade Ikea-möbler för att smuggla amerikansk militärutrustning till Sovjetunionen. Under sitt korta uppehåll i Sverige hålls den militära utrustningen i det s.k. pansarrummet i direktör Wall-Enbergs högkvarter och vaktas av hans torpeder dygnet runt. Om Jönssonligan kan stjäla utrustningen i pansarrummet kan de sedan pressa Wall-Enberg på pengar.

En sovjetisk ubåt ska i hemlighet hämta upp den stulna utrustningen, men när de anländer till mötesplatsen finns både Jönssonligan, polisen och Wall-Enbergs gäng på plats. Sickan och hans kumpaner lyckas lura av rivalerna utrustningen genom att maskera en vanlig roddbåt till ett ubåtstorn och att Vanheden simmar iland i dykardräkt. De levererar den sedan men får tyvärr betalt i rubel som är tryckta före revolutionen.

Doris har samtidigt köpt en soffa i Ikeas fyndhörna. När hon sedan möter upp ligan på en finlandsfärja så visar det sig att en av kuddarna är fylld med pengarna från Ikea-kuppen.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn