Baltic Sea Competition

Carl International Film Festival 2018 presenterar tävlingsprogram för filmer från Östersjöregionen – Baltic Sea Competition

För den andra upplagan av Carl International Film Festival lanserar festivalen sitt första tävlingsprogram för ny film från Östersjön, Baltic Sea Competition. Tio filmer från länderna kring Östersjön kommer att tävla om pris för Bästa regi och Bästa manus, det senare presenterad i samarbete med Litorina Folkhögskola. Priserna består av 25 000 kronor vardera tillsammans med en exklusiv statyett.

Med syfte att presentera de bästa filmerna och nya talanger från Östersjöregionen, kommer Baltic Sea Competition att fokusera på regi och manus-prestationer bland de tävlande filmerna. Programmet inkluderar fiktions- och dokumentärfilm med fokus på starkt berättande och filmiskt språk som går hand i hand med festivalens värderingar om öppenhet och frihet. Vinnarna utses av en jury och tillkännages vid en ceremoni den 28 augusti.

Carl International Film Festival 2018 hålls den 24-29 augusti i Karlskrona och hela festivalprogrammet presenteras i början av augusti.

Filmanmälan 2018

Är du intresserad av att anmäla din film till Carl International Film Festival 2018? Skicka ett email till info@ciff.se senast 15 maj, så återkommer vi med mer information om hur anmälan går till.
Vänligen notera att vi endast tar emot lång spelfilm och dokumentärfilm. Vi tar inte emot filmanmälningar för filmer producerade före 2017.